lørdag den 17. juli 2010

Vi starter med en flyvetur...

Mit første blog-indlæg bliver lidt kort, da det primært handler om turen fra Danmark til Auckland; 40 timers kedelig transport, som rimelig meget bare skulle overståes!

Først skulle en togtur fra Herning til Kastrup klares. God plads, god udsigt, men DSB klarede alligevel at forsinke 40 min. undervejs, da toget fejlede en bremsetest - heldigvis mens det holdt stille... (!?).

I Kastrup mødtes jeg med studie- og rejsekollegerne Nikolaj og Lotte. Flyveturen fra Kastrup til Bangkok på 10,5 timer var okay, men det var de 13 timers ventetid i Bangkok ikke! Da vi ikke orkede at tage ind til Bangkok centrum pga. varmen og bøvlet, besluttede vi bare at slå timerne ihjæl i megalufthavnen. En receptionist troede at vi tog gas på hende, da vi kl 5.30 om morgenen nævnte, at vi først skulle med flyet videre om aftenen kl 19. Hun fik dog medlidenhed og nævnte at Thai Airways havde en lounge vi kunne sidde i. Som navnet antød, var The Royal Silk Lounge dog kun for lidt mere velhavende gæster (som nok ikke havde valgt en billet med 13 timers transition i første omgang for at spare penge)!

De sidste 10 timers flyvetur fra Bangkok til Auckland var lidt øv pga. ingen benplads og 0 søvn, men Auckland bød os velkommen med smuk og solrig himmel, så deres vintervejr føltes helt som dansk forår!

Vi blev hentet i lufthavnen og kørt til Lantana Lodge, som skulle være vores hjem den første uge, inden skolestart mandag d. 19/7.
Vi var blevet advaret om, at man i New Zealand ikke gider isolere byggerierne, da det er for tøset, men at vores hostel ikke har varmeapparater på værelserne og i gangene er da ikke til at tro! Vi har nu sovet 5 nætter i 1-6 graders varme alt efter temperaturen udenfor. Heldigvis har vi kun haft skidt vejr én dag, så vi plejer at sole os med gåture ind til centrum, hvor vi kigger i butikker og spiser på caféer og restauranter.

Auckland er en super multikulturel og også rigtig flot by. Jeg glæder mig til at falde til - vi flytter ind i det noget mere luksuriøse Waldorf Hotel Appartments nær centrum i morgen (mandag), hvor der også er skolestart, så det hele kommer til at køre lidt mere på skinner! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar